Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Konttikaasujen työturvallisuusriskien hallintaan kaksi uutta hanketta

Lisätty 12.02.2015

Tammikuussa 2015 alkoi Sosiaali- ja terveysministeriön osarahoittama puolitoista vuotta kestävä hanke, jonka tavoitteena on työturvallisuuden parantaminen tavarankuljetuskonttien kuorman purkamisessa ja maahantuontivarastoinnissa.  Kuljetusta ja varastointia varten käytettävät kaasutettavat kemikaalit ovat aiheuttaneet vakaviakin vaaratilanteita työntekijöille konttien määränpäässä ja konttien sisäilmassa on lisäksi havaittu lasteista haihtuneita ihmiselle haitallisia kemikaaleja.

Alkaneessa hankkeessa on luotu työturvallisuusohjeistus konttien käsittelyyn ja ohjeistuksen jakeluun sekä oppimisen tueksi soveltuva oppimisympäristö. Lisäksi hankkeessa on kerätty suosituksia voimassa olevien kansallisten ja kansainvälisten säädösten kehittämiseksi  ja tuotettu suositus kansalliseksi toimintamalliksi. 

Hankkeen hallinnoi Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutuskeskus ja siihen osallistuu Kaupan liitto ja konttiliikenteen kannalta oleellisimpia kansallisia toimijoita: Keslog Oy, Inex Partners Oy, Tuko Logistics Osuuskunta, LIDL, Posti Oy ja Helsingin Satama Oy. Hankkeen sisällöntuotannosta on vastannut Oy Sanday Ltd.

Hanke on jatkoa vuonna 2014 alkaneelle perustietohankkeelle, jossa Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n johdolla selvitetään mm. tavarankuljetuskonttien tuulettumista sekä erilaisten kaasujen luokittelemista niiden haitallisuuden perusteella. Tämä hanke on kaksivuotinen ja sen on osarahoittanut Työsuojelurahasto.

Aihealue tunnetaan erityisen haastavaksi, mistä johtuen kehittämistyöhön on lähdetty laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Toimintaan on voimassa avoin kutsu kaikille siitä kiiinnostuneille.

 

Lisätietoa aiheesta:

Markku Hietanen

S-posti: info@konttikaasu.fi 

Puh.: 040-547 0865