Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tavarankuljetuskonttien (merikonttien) kaasuriskienhallinnan sivusto avattu 31.5.2016

Lisätty 31.05.2016

Konttikaasu.fi -sivustolla pyritään kehittämään logistiikan työturvallisuutta etenkin vuokrakäytössä olevien tavarankuljetuskonttien sisäilman kaasuriskeihin varautumisen osalta. On hyvä tiedostaa, että riskit eivät poistu konttien vuokrakäytön loppuessa, koska konttien käyttöhistorian aikana puurakenteisiin imeytyneet jäämät kaasuuntuvat niin kauan, kunnes kaikki haihtuvat ainesosat ovat poistuneet  tai rakenteet on vaihdettu. Konttien puhdistamiseen ja pesemiseen liittyvät omat riskinsä, jotka voivat olla usein kuormasta haihtuvia haitallisia kaasuja vaarallisempia.

 

Aihealue on laaja, eivätkä tekniset laitteet  vielä riittävästi tue työnantajan vastuulla olevaa turvallisen työympäristön mahdollistamista. Tästä syystä on suositeltavaa, että työnantaja osoittaa etenkin konttien kuormien purkamisen parissa työskentelevät työntekijät perehtymään tällä sivustolla olevaan materiaaliin. Sama koskee korostetusti konttien siivoajia sekä etenkin niitä peseviä työntekijöitä, jos näihin toimenpiteisiin ylipäätään on pakko ryhtyä. Riskit ulottuvat myös etenkin maahantuonnin varastointiin.

 

Mikäli asiasta herää kysyttävää tai kehittämisehdotuksia, niin sellaisia voi lähettää suoraan osoitteeseen info@konttikaasu.fi sivusto tai aihealueen tietämys eivät ole valmiita, mutta niissä on jo paljon koottua tietoa, jonka avulla on mahdollista pienentää aiheen työturvallisuusriskejä.